+31 (0)165 204774 info@reclamedame.com

1. Titels
Zorg dat je belangrijkste zoekwoord in de titel staat van je webpagina’s. Zorg er voor dat deze titels niet langer zijn dan 70 karakters, of het zal worden afgesneden in browservensters.Zorg dat er op iedere pagina een andere titel staat.

2. Meta beschrijvingen
De meta description is een korte tekst die vaak wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines (google) onder de titel van de pagina.
Zorg er voor dat de meta omschrijving de belangrijkste zoekwoorden bevat van de pagina, maar ook dat deze aantrekkelijk geschreven is. Dit zodat het de lezer dwingt om je site te bezoeken. Rond 155 tekens is de beste lengte voor een goede meta beschrijving. Door middel van SEO plugins zoals Yoast kun je in WordPress op iedere pagina een unieke meta description plaatsen die aansluit op de zoekwoorden van die pagina.Werk je met een HTML site. zorg dan dat iedere pagina een eigen description heeft in de meta data.

3. Inhoud afstemmen
De meeste webpagina’s zijn opgebouwd uit geschreven inhoud, samen met foto’s en video. Het op de juiste manier afstemmen van deze content kan je website hoger plaatsen in de zoekmachine ranking.
Er zijn een paar dingen die je kunt doen:
Controleer eerst of de zoekwoorden die je wilt gebruiken terugkomen in de content. Je kunt ook gebruik maken van variaties op hetzelfde trefwoord.

Ten tweede, Vermeld het zoekwoord in een kopje (bij voorkeur een kopje met een h1-tag) van uw pagina. Dit geeft aan de zoekmachines aan dat het trefwoord belangrijk is op de pagina.

Je kan ook het zoekwoord in vet, cursief of onderstrepen op de pagina. Ga hierin echter niet te ver. 1 of 2 keer op een pagina is meer dan genoeg. Doe je het te vaak dan kan dit weer rode vlaggen activeren bij de zoekmachines.

4. ‘alt’ tags gebruiken voor je afbeeldingen
Het is belangrijk om goede ‘alt’ tags toe te voegen aan je afbeeldingen. In plaats van enkel de zoekwoorden in alt tags te gebruiken kun je hier het beste tags gebruiken die relevant zijn voor het beeld.
Maak een alt-tag die voor het beeld nauwkeurig beschrijft, en probeer een zoekwoord of twee in de beschrijving op te nemen als het er natuurlijk uitziet en relevant is.

5. Hou je content vers
Zoekmachines houden van frisse en nieuwe content, dus een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je site is om regelmatig deze bij te werken. Je kunt nieuwe pagina’s plaatsen of blog posts, maar ook het bijwerken van je bestaande pagina’s om veranderingen weer te geven.

6. Het maken van links binnen je site
Het maken van anchor tekst links binnen uw website van en naar relevante pagina’s is een andere nuttige op pagina SEO-methode. Gebruik beschrijvende zoekwoorden voor je interne links die ook overeenkomen met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.
Gebruik dus niet link teksten als: klik hier.